AW med hungriga studenter

“The best way to predict your future is to create it”

 —  Abraham Lincoln

För femte året i rad anordnade Asitis och InExchange en After Work för kunskap- och nätverkshungriga studenter. Ett uppskattat koncept där vi som företag får möjlighet att visa vilka vi är och vad vi kan erbjuda, samt hjälper till att öppna dörrar för studenterna till yrkeslivet och våra företag. Att på detta sätt tidigt skapa relationer med Högskolans Studenter har genom åren gett oss många nya, fina kollegor här på Asitis.

Under onsdagskvällen besöktes Asitis och InExchange av ett 30-tal intresserade studenter från Högskolan i Skövde. De hade tidigare tilldelats en guldbiljett till kvällens After Work genom att under Framtidsmässan på Högskolan i Skövde besöka våra montrar. Vår After Work är ett sätt att hålla kontakt med de studenter som visat intresse för våra företag och som efter sin utbildning kanske kommer skapa sin framtida karriär hos oss.

Första steget mot drömjobbet

De gästande studenterna fick presentation av företagen, rundvandring i lokalerna och med det en inblick i de olika rollerna som återfinns i företagen.  Att skapa tillfällen för ”öppet hus” på detta sätt skapar en mer avslappnad miljö  för studenter att möta framtida arbetsgivare och kollegor.

Jenny Bergdahl, UX Designer på Asitis, refererar till den tid hon själv var gäst på de tidigare omgångarna av Asitis och InExchange After Work, och säger att genom de besöken fick hon både en bra bild av företagens verksamhet, möjlighet att skapa nätverk och tillfälle att i lugn och ro presentera sig själv och skapa en bild av vem hon är inför arbetsgivarna. Det ledde i första led till sommarjobb och senare efter genomförd utbildning till en fast anställning hos Asitis. Utan denna möjlighet kanske jag flyttat från Skövde och helt missat denna möjlighet, avslutar hon.

Det finns en tydlig rekryteringstanke bakom arrangemanget av en årlig After Work och kontakten med Högskolan i Skövde. Att aktivt finnas med som företag i sammanhang där studenter rör sig blir mer och mer viktigt. Vi kan då tidigt ta plats som potentiell arbetsgivare och attraktiv arbetsplats vilket ökar chanserna till värdefulla rekryteringar och möjligheten att fånga upp framtida stjärnor.

Vill du veta om hur det är att arbeta hos oss på Asitis? Skriv då en rad till hello@asitis.se
Vi hörs!