Cloudware Factoring – Nästa generations factoringsystem, molnbaserat, tryggt, säkert och hållbart!

 • Vill du jobba med fakturaköp och service på ett helt nytt sätt? Importera fakturorna utan vare sig manuell inmatning eller krånglig mappning?
 • Göra attesteringar från din mobil oavsett om du befinner dig på konferens i Åmål, på yogaretreat i Indien eller på en skoter i Burträsk?
 • Jobba smidigt med olika språk och växla presentationsvaluta snabbare än du kan säga ”det bästa som har hänt sedan skivat bröd”?
 • Vill du låta dina kunder arbeta i samma intuitiva gränssnitt som dig, där rättigheter styr vem som ser vad?

Då har du kommit rätt! Läs vidare här nedan om några av de fantastiska funktioner som gör din verksamhet effektivare – och kanske lite roligare. Redan övertygad? Klicka på knappen nedan och kontakta oss. Vi tar dig vidare!

 

Aptic och Asitis har gått samman, läs mer och boka din demo på Aptics websida.

Varför Asitis Cloudware Factoring? 

Med Asitis Cloudware får du en mängd fördelar och funktioner som kommer att underlätta din vardag. Här kan du läsa om några av dem.

Time-to-market är vårt mantra.  Det skall vara lätt att komma igång med systemet för dig som finansbolag men också underlätta för er att smidigt få in nya kunder. Dessutom jobbar vi med agila, snabba utvecklingscykler som gör att vi kan trycka ut nya funktioner och tjänster i ett rasande tempo. Varför nöja sig med mindre?

DropZone - Smart fakturaimport

Få in fakturan i systemet blixtsnabbt – utan manuell inmatning eller mappning!

 • Klienten kommer igång snabbt
 • Ingen mappning behövs
 • Kan kopplas mot valfritt mottagande system

Tänk dig att utan att behöva installera programvara, enkelt kunna markera, dra och släppa och på så sätt importera en eller flera fakturor till systemet för vidare hantering. Fakturorna tolkas direkt och allt du behöver göra är att godkänna.

Vi kallar det för Drop Zone, en funktion som kommer att förenkla import av fakturor på ett sätt som gör att du inte bara slipper utföra ett stort antal manuella moment, utan också sparar enorma mängder tid. Tid som du kan använda till att bygga nya kundrelationer eller optimera flöden och affärsmodeller (eller varför inte unna dig en extra kopp kaffe?).

Det har med andra ord aldrig varit enklare att få in en ny klient! De kan skicka in sina fakturor redan samma dag som ni har skrivit avtal, perfekt för mindre klienter men även större där man inte fått igång API-kommunikationen ännu.

För att göra denna nya tjänst ytterligare lite vassare har vi byggt in en funktion som läser bildfiler, dvs fotograferade fakturor.

Intelligensen känner igen formaten utan att det behöver vara en PDF eller textfil. En helt ny revolutionerande teknik som kommer att underlätta ditt dagliga arbete.

Fota, droppa och attestera, klart!

Effektiv inbetalningshantering

Trött på oplacerade betalningar? Gör dem till ett minne blott med Cloudwares effektiva och smarta inbetalningshantering!

 • Automatiserad matchning
 • Minskar mängden oplacerat

Samla alla inbetalningar i AsiPayIn och koppla den sedan emot valfritt antal mottagande system. AsiPayIn matchar sedan automatiskt inbetalningarna till rätt faktura – oavsett system.

AsiPayIn automatiserar matchningen med hjälp av ett poängsystem där olika parametrar poängsätts och tillsammans ger matchningsförslag. Bättre än Tinder!

En vy – olika roller – samma upplevelse!

I Cloudware har din kund möjlighet att få tillgång till samma intuitiva gränssnitt som du själv arbetar i. Ingen separat klientwebb behövs!

 • Relevant information för alla roller
 • Intuitivt gränssnitt

Låt klienterna få tillgång till Asitis Cloudware och anpassa vilken information de har tillgång till  – efter era principer och klientens behov. Enkla, intuitiva gränssnitt kommer få era kunder att älska er!

Sökfunktion – hjälper dig och dina kunder att navigera rätt.

I Cloudware används Elastic Search – en ”google-sökning” som hjälper dig att hitta rätt i systemet.

 • Hitta det du söker snabbt och lätt
 • Genväg till funktioner och inställningar 
 • Förenklar arbetsflödet för klienter och handläggare

Oavsett om det handlar om att hitta en faktura eller en action, så som att registrera en klient, gör sökfunktionen det enkelt att hitta till rätt plats i Cloudware. Det går att fritextsöka på allt från summor, kundnummer, del av företagsnamn, datum och mycket mycket mer.

Uttrycket ”Den som söker han finner” sammanfattar den här funktionen på ett utmärkt sätt!

Flervaluta - Dina marknader, kundernas valuta

Tack vare Cloudwares smarta sätt att hantera valutor är det möjligt att boka en inbetalning i en valuta mot en faktura i en annan valuta.

 • Registrera transaktionen i den lokala valutan, omräkna till valfri valuta
 • Cloudware hanterar varje transaktion i dess originalvaluta

I ett internationellt system är valutahantering en självklarhet. Traditionellt sett omräknas införda transaktioner i olika valutor till en globalt satt valuta. Detta medför en stor mängd justeringar med konton för valutakursvinster- och förluster. I Cloudware är det både smidigare och snabbare då systemet hanterar transaktioner i dess originalvaluta.

Alla transaktioner registreras i den valuta som avses och omräknas inte i Cloudware. Systemet kan dock räkna fram totaler och summor i valfri valuta med hjälp av den koppling som finns till Riksbanken, där kurser uppdateras dagligen. Det är alltså med vår lösning möjligt att boka en inbetalning i en valuta mot en faktura i en annan valuta. High-Five på den!

Fakturavy, fakturans livscykel i detalj!

Följ fakturans livscykel i realtid och detalj i Cloudwares fakturavy.

 • Tydlig överblick över alla åtgärder, från registrering till förfallodatum
 • Få information när nästa åtgärd ska genomföras och gör justeringar direkt i vyn

När du har sökt fram en specifik faktura i Cloudware kan du smidigt följa dess status via en tidslinje till höger. Du får en tydlig överblick när den registrerades, dess kopplade transaktioner samt förfallodatum mm.

Du har i samma vy också tillgång till ett antal åtgärder du kan tillämpa på fakturan, så som stoppa, kreditera, registrera direktbetalning mm. Dessutom är det totala utestående beloppet tydligt presenterat med eventuell upplupen ränta och avgifter beräknade och presenterade – i realtid. En överblick bättre än utsikten från Burj Khalifa helt enkelt!

Vill du läsa  om alla våra smarta funktioner i Cloudware? Ladda ned vårt Whitepaper!

Kom igång med Asitis Cloudware

 • Testa

  Det är gratis och helt utan förpliktelser.

 • Behovsanalys

  Vi analyserar era behov och processer för att skapa största affärsnyttan för er.

 • Uppsättning av användare och parametrar

  Vi skapar tillsammans upp användare med rätt behörigheter och sätter upp parametrar samt eventuella integrationer med andra system.

 • Utbilda och driftsätta

  Dags för utbildning och genomgång av alla funktioner och möjligheter. Vi skapar också en driftsmiljö som är optimerad för er verksamhet.

 • Anpassning och utveckling

  Cloudware utvecklas kontinuerligt och finns behov av kundspecifika lösningar finns alla möjligheter till det också.

Testa

Det är gratis och helt utan förpliktelser.

Behovsanalys

Vi analyserar era behov och processer för att skapa största affärsnyttan för er.

Uppsättning av användare och parametrar

Vi skapar tillsammans upp användare med rätt behörigheter och sätter upp parametrar samt eventuella integrationer med andra system.

Utbilda och driftsätta

Dags för utbildning och genomgång av alla funktioner och möjligheter. Vi skapar också en driftsmiljö som är optimerad för er verksamhet.

Anpassningar och Utveckling

Cloudware utvecklas kontinuerligt och finns behov av kundspecifika lösningar finns alla möjligheter till det också.

Vill du veta mer om Cloudware och Asitis?

Vi på Asitis har en lång bakgrund när det gäller factoringsystem. Vårt nuvarande system Asitis Finance är idag Nordens ledande factoringsystem. Ett gediget system som utvecklats av drivna och engagerade medarbetare på Asitis sedan 2003 och som används av både större och mindre finansbolag i Skandinavien. Sedan vi startade har det hänt otroligt mycket i branschen men framförallt har utvecklingen på tekniksidan gått snabbare än någon kunnat ana. Med vår nya produkt Asitis Cloudware tar vi ytterligare ett steg för att göra din factoring skalbar, enklare, snabbare och tillgänglig – när och var du vill.

Rådgivare Cloudware

Ahmed på asitis

Ladda ned Cloudware Whitepaper

Ladda ned Cloudware Teknisk Information

Ladda ned Cloudware Pressrelease

Vill du veta hur vi jobbar?

Vill du kontakta oss?

Vill du jobba hos oss?